Cbarts blog

Velkommen til Cbarts blog, hvor det hele handler om den praktiske side af kunst.

Her kan du læse om de spændende ting indenfor kunstens verden jeg støder på, tips og tricks til at male (bl.a. teknikker, materialer, kurser), ophængning på messer/i hjemmet mv., beskyttelse af malerier og meget andet. Alt sammen ting som jeg synes har været nyttige for mig selv i min karriere som kunstner.

Du kan abonnere på bloggen, så får du en mail når der er skrevet noget nyt, eller du kan blot fra tid til anden kigge ind og se om der er noget du kan bruge. Artiklerne gemmes i kategorierne nedenfor, så der kan du altid finde dem igen.

Rigtig god fornøjelse.

Male på papir? Sådan kan du udglatte krøllet papir...


Når du maler og eksperimenterer, kan det være en god ide at male på papir ind i mellem. Det fylder mindre og det koster mindre. Og så kan det efterfølgende indrammes, hvis det lykkes. 

Imidlertid krøller papiret meget ofte. Både når man maler akryl og akvarel på papir, og især hvis man eksperimenterer med tykke lag af maling eller diverse medier. 

Der er heldigvis en let metode til at rette krøllede papirmalerier ud. Du kan gøre det på mange måder, men denne metode kan jeg godt selv lide. 

​- Anskaf dig 2 gipsplader fra et byggemarked. Bauhaus har nogle der ikke er så store. De skal helst have samme størrelse. 
​- Sæt tape på kanterne, så undgår du gips over det hele. 
- Læg et stykke sugende papir på den ene gipsplade, eksempelvis køkkenrulle. 
- Læg maleriet front ned mod det sugende papir. 
- Spray forsigtigt vand på bagsiden af maleriet. Brug en forstøver. 
- Læg et stykke sugende papir oven på det nu fugtige maleri og spray lidt vand på papiret. Brug en forstøver.
- Læg gipsplade nr. 2 ovenpå og sæt noget tungt ovenpå pladerne. 

Lad det hele tørre i mindst 1 døgn eller til det er helt tørt. Så skulle papiret gerne være helt glat og klar til indramning eller viderebehandling. 


God fornøjelse med udglatningsarbejdet :-)

Dbh Charlotte


#kunstnerpapir #akrylpapir #akvarelpapir #100%bomuldspapir #oliemalingpapir


Forrige
Næste