Cbarts blog

Velkommen til Cbarts blog, hvor det hele handler om den praktiske side af kunst.

Her kan du læse om de spændende ting indenfor kunstens verden jeg støder på, tips og tricks til at male (bl.a. teknikker, materialer, kurser), ophængning på messer/i hjemmet mv., beskyttelse af malerier og meget andet. Alt sammen ting som jeg synes har været nyttige for mig selv i min karriere som kunstner.

Du kan abonnere på bloggen, så får du en mail når der er skrevet noget nyt, eller du kan blot fra tid til anden kigge ind og se om der er noget du kan bruge. Artiklerne gemmes i kategorierne nedenfor, så der kan du altid finde dem igen.

Rigtig god fornøjelse.

Vil du male på ugrundet lærred?

Jeg har fået en del spørgsmål omkring det at male på ugrundet lærred, så her kommer lidt info om det emne.

Når du på udstillinger møder lærred, hvor det ser ud som om der er malet på det rå lærred, er det ofte et lærred der er grundet
med transparent gesso. Dvs. at lærredet er limet og grundet og derfor klar til at male på.

Hvis du køber et råt lærred uden lim og gesso, vil malingen løbe lige igennem og stoffet, lærredet, vil suge malingen til sig.
Der er sikkert nogle kunstnere, der synes er skønt, men hvis lærredet skal holde skal det præpareres inden brug. Først med et
limmiddel og så med gesso.

Hvis du har fået købt en rulle lærred, som vitterlig er helt rå og ugrundet kan du lime og grunde dit lærred med følgende produkter:

Brug Goldens GAC 100 som lim og Goldens Matte Medium som transparent grunder (alternativt Royal Talens transparente gesso).

GAC 100 er velegnet som grunder(forlimning) af lærred og virker desuden som et isolerende lag, der forhindrer misfarvning fra malegrunden. (SID: Support Induced Discoloration).

Golden Matte Medium, kan udover at være strækmiddel i malingen, nedsætte glansen og perfektionere overfladen, bruges i stedet for gesso. Det vil
give overfladen en næsten helt gennemsigtig mat overflade.

Hvis du ikke selv har lyst til at grunde et helt råt lærred kan du købe dem færdigbehandlet her og de er helt klar til at male på.

Cbarts hørlærred med ugrundet look..

God fornøjelse med at eksperimentere på ugrundet lærred.

Kh Charlotte

Forrige
Næste
 

Kommentarer: 2

Gæst - Lotte on tirsdag, 02 januar 2018 15:19
En hilsen

Hvor er det spændende. Tak:D

Hvor er det spændende. Tak:D
Gæst - soren on torsdag, 19 marts 2020 19:51
Akryl

Man behøver ikke grunde lærredet hvis man skal male med akryl på det - altså hvis man gerne vil have det rå look. Men transparent gesso er klart godt.

Man behøver ikke grunde lærredet hvis man skal male med akryl på det - altså hvis man gerne vil have det rå look. Men transparent gesso er klart godt.
Gæst
mandag, 16. maj 2022